گلاب، مایعی است که از تقطیر گل محمدی به دست می آید. فصل بهار بهترین زمان برای چیدن گل محمدی و تهیه گلاب از آن می باشد. گلاب رایحه ی خوشی دارد و از آن در صنعت عطرسازی استفاده می شود. گلاب علاوه بر صنعت عطرسازی، فواید درمانی بسیاری دارد و دارای خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی، ضد درد، ضد تشنج، ضد برونشیت و… می باشد. در این بخش از بهداشت و سلامت شما را با انواع گلاب، طبع آن و تمامی خواص شگفت انگیز گلاب برای درمان بیماری ها و زیبایی آشنا می کنیم.
گلاب انواع:
گلاب گلاب سنگین (درجه یک):
در 100 میل لیتر از این گلاب 35 میلی گرم اسانس طبیعی وجود دارد.
گلاب سبک (درجه دو):
در100 میلی لیتر از این گلاب 15 میلی گرم اسانس طبیعی وجود دارد.
گلاب دو آتشه:
برای تهیه گلاب دو آتشه پس از یکبار تقطیر و گلاب گیری روی گل های دیگ، گلاب به دست آمده قبلی را می ریزند و دوباره عمل تقطیر را انجام می دهند.
گلاب سه آتشه (سه گل ):
برای تهیه گلاب سه آتشه بر روی گلاب دو آتشه، گل تازه ریخته و دوباره تقطیر می کنند.
گلاب پس آب:
برای تهیه گلاب پس آب به گل های دیگ بعد از یکبار گلاب گیری آب اضافه می کنند.
خواص گلاب ترکیبات و ارزش غذایی یک بطری گلاب گلاب سرشار از ویتامین C، ویتامین E، تانن، پکتین، سیترنلول، گرانتول، استاروپنین و فنیل اتانول می باشد و دارای ترکیبات مفیدی مانند ترپن ها، گلیکوزیدها، فلاوونوئیدها، آنتوسیانین ها و… است و ارزش غذایی یک بطری گلاب به صورت زیر می باشد: کالری 80 ، کربوهیدرات 21 گرم، شکر 20 گرم
طبع گلاب
گلاب یکی از پر مصرف ترین عرقیات می باشد، که طبیعت گرم ومعتدل دارد و به دلیل خواص و طبیعت ویژه ای که دارد، برای تقویت قلب، کبد، معده و اعصاب مفید است.
طبیعت انواع گلاب ها گرم و معتدل است و طبع گلاب سه آتشه، دو آتشه، درجه یک، درجه دو و پس آب، به ترتیب از گرمی به خنکی می رود.
مصلح گلاب از مصلحات گلاب، نبات و شکر است.
روش مصرف گلاب
از گلاب برای تهیه شربت گلاب، انواع کیک و شیرینی، انواع مربا، شله زرد، حلوا و چای گلاب استفاده می کنند. مهم ترین خاصیت گلاب ضدعفونی کننده ایی قوی و آرام بخش بودن آن است و به همین علت از آن در مراسم های سوگواری استفاده می کنند. بهتر هست دانش آموزان، دانشجویان، طلاب و علم آموزان عزیز در ایام امتحانات نیز برای تقویت قوای عمومی و تجدید انرژی در بدن از گلاب و مصرف چای گلاب استفاده کنید.
روش تشخیص گلاب اصل:
گلاب اصل، بوی مطبوع گل محمدی می دهد و فاقد بوی ترشیدگی است و رنگ آن شفاف، روشن، بدون رسوب است و طعم آن سنگین و کمی مایل به تلخی است. مرغوب ترین گلاب مربوط به شهر های کاشان و میمند فارس است.
خواص و فواید گلاب برای درمان بیماری ها، زیبایی و سلامت بدن می توان از فواید گلاب برای درمان بیماری ها استفاده کرد، درمان گلو درد گلاب یک آنتی بیوتیک طبیعی است و خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی و گلودرد می شود. بهبود بینایی و رفع خستگی چشم برای بهبود بینایی می توانید، از گلاب اصل به عنوان قطره چشمی استفاده نمایید. گلاب سبب پیشگیری از ابتلا به بیماری های چشمی مانند دژنراتیو ماکولا و آب مروارید می شود. گلاب سبب رفع خستگی چشم شده و برای افرادی که ساعات طولانی را در مقابل یک کامپیوتر برای کار می گذرانند مفید است. درمان مشکلات دستگاه گوارش گلاب جریان صفراوی را افزایش داده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و سبب درمان مشکلاتی مانند نفخ، معده درد، زخم معده می شود. گلاب برای درمان ریفلاکس موثر است. در پیشگیری و درمان کاهش فشار خون گلاب خواص ضد التهابی دارد و سبب افزایش فشار خون بالا و تقویت قلب و پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی می شود. از دیگر خواص گلاب پیشگیری از ابتلا به آلزایمر یک پروتئین به نام آمیلوئید بر عملکرد مغز تأثیر می گذارد و باعث آلزایمر می شود. گلاب بازدارنده عملکرد آمیلوئید است و بخور گلاب آن از ابتلا به زوال عقل و آلزایمر پیشگیری می کند.
ضد استرس گلاب، خواص ضد استرس و ضد افسردگی دارد و در بدن مانند دیازپام عمل می کند و سبب آرامش شما می شود. درمان سردرد و میگرن برای درمان سردرد و میگرن می توانید از گلاب استفاده نمایید و با یک پارچه آغشته به گلاب پیشانی را ببندید. با مصرف و بوئیدن گلاب می توانید، سردردهای خود را درمان کنید. درمان سردرد رفع بی خوابی در مطالب مختص درمان بی خوابی در بخش سلامت نمناک هم به اثر خواب آور گلاب اشاره داشتیم و دانستید که برای رفع اختلالات خواب و درمان بی خوابی ، گلاب مصرف کنید و یا رختخوابتان را به گلاب آغشته نمایید .
درمان آفت دهان برای درمان آفت دهان و تقویت لثه هایتان مقدار کمی گلاب مصرف نمایید. درمان تب، درمان خشکی مخاط و خون ریزی غرغره کردن گلاب برای افرادی که بر اثر گرم مزاجی به خشکی مخاط و خون ریزی دچار هستند، مفید است و سبب کاهش التهابات و سرخی حلق، لوزه ها، کام و حنجره می شود.